هویت برند چیست ؟ شاید شما هم بسیار زیاد کلمه هویت برند را شنیده باشید ما در این مقاله به این سال شما پاسخ خواهیم داد که هویت برند دقیقا چه چیزی است تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. اکثر افراد هویت برند را با لوگو یا آرم تجاری یک برند اشتباه میگیرند در حقیقت هویت برند یا Brand Identity به معنای مجموعه حس هایی است که یک مشتری با دیدن تبلیغات محیطی با اینترنتی و غیره از برند شما درک میکند، البته که لوگو تجاری یک برند نیز قسمتی از هویت برند را تشکیل میدهد به شرطی که نکات کلیدی طراحی لوگو را در آن رعایت کنید پیشنهاد ما این است که برای طراحی لوگو از یک طراح لوگو حرفه ای استفاده کنید. به زبان سادهتر مجموعه احساسات و تجربیاتی که یک برند میخواهد با دیدن و یا استفاده محصولات خود در ذهن مشتریانش نقش ببندد را هویت برند میگویند. اکثر افراد مفاهیم برند، برندینگ و هویت برند را با هم مترادف میدانند که این کاملا اشتباه است در ادامه برای این که بتوانیم مفهوم هویت برند و این که هویت برند چیست را بهتر درک کنیم تعربفی از این یه کلمه خواهیم داشت.
برند: به زبان ساده و عامیانه برند دقیقا همان احساس عاطفی است که در بین کسب و کار ها با، بازار هدف اتفاق خواهد افتاد.
برندینگ: برندینگ به مجموعه فعالیت های بازاریابی گفته میشود که برای رشد کسب و کار ها انجام خواهد گرفت.
هویت برند چیست: شامل تمامی المان های برند (اعم از المان های بصری و غیربصری و نیز محسوس و نامحسوس) است که یک برند به منظور ایجاد، بهبود و تثبیت تصویر ذهنی و درک درست از برند در ذهن مشتریان و مخاطبان در نظر می گیرد.
هویت برند شامل کلیه ارتباطات برند با مخاطب، نحوه عملکرد و بازاریابی برند و در نهایت شناخت و ادراک است که از طریق تعامل با بازار هدف اتفاق می افتد. به عبارت دیگر هویت برند به ارتباط برند با بازار هدف و مزیت های آن نسبت به رقبا اشاره دارد و به هویت برند محدود نمی شود. برای ایجاد یک تجربه برند موفق برای مخاطب، رعایت اصول توسعه هویت برند اجتناب ناپذیر است. توسعه و بهبود هویت برند در طول سال ها و با تمرکز بر یکپارچگی در تدوین و اجرای فعالیت های برند امکانپذیر می شود. به همین دلیل است که زمانی که از هویت برند در کسب و کار ها صحبت میشود ناخودآگاه ذهن افراد به سمت و سوی لوگو و طراحی لوگو میرود زیرا لوگو تداعی کننده تجربیات مخاطبین از برند و کسب و کار شما میباشد.
هویت برند چیست ؟
هویت برند متشکل از ارزشها، راههای ارتباط با محصول، ارتباط با مخاطبان و اساساً همان احساسی است که میخواهید مردم هنگام تعامل با برند شما داشته باشند. در واقع، هویت برند را می توان به عنوان شخصیت شرکت و قولی که برای افزایش وفاداری و حفظ مشتری ارائه می کنید، در نظر گرفت. به قول جف بزوس، “برندینگ چیزی است که مردم پشت سر شما می گویند.” به خاطر داشته باشید که نام تجاری شما، تا مدت ها پس از اتمام فرآیند فروش بر مشتریان شما تأثیر می گذارد. هویت برند در اصل، شکل دادن و روح بخشیدن به این تأثیرات و تصورات است.
توسعه هویت برند چگونه است
حال که با مفهوم هویت برند اشنا شدیم لازم است که بدانیم توسعه هویت برند چگونه امکانپذیر است، توسعه هویت برند در دو گام امکان پذیر است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد با لوگو نشان همراه باشید.
گام اول توسعه هویت برند : تهیه و تدوین استراتژی های برند است. شخصیت برند، مزیت های برند، جایگاه برند در بازار و…. در این مرحله مشخص می شوند.
گام دوم توسعه هویت برند : گام دوم تدوین المان های هویت برند است. برخی از این المان ها عبارتند از: رنگ، شعار اصلی برند، صدای برند (Brand Voice)، صدای تبلیغاتی (Jingle)، مزه و حتی بو. در ادامه با جزییات بیشتری به مراحل خلق هویت برند پرداخته خواهد شد :
مراحل ایجاد هویت برند
مراحل ایجاد هویت برند با استفاده کامل از تمام نشانه های بصری و فیزیکی، از جمله تجربه مشتری، برای ایجاد نام برند مربوط می شود. با در نظر گرفتن حواس پنج گانه که به عنوان بازاریابی یا برندسازی منحصر به فرد نیز شناخته می شود، برند باید تصویری ارائه دهد که با ایده آل های شرکت سازگار باشد.
تحقیق در مورد مخاطبان هدف
تحقیقات بازار در مورد مشتریانی که می خواهید به آنها خدمات یا محصولات خود را ارائه دهید انجام دهید. اگر ندانید برای چه کسی بازاریابی می کنید، به احتمال زیاد شکست خواهید خورد. نتایج تحقیقات به شما کمک میکند بفهمید مشتریان شما اطلاعات مورد نیاز برای خرید را از کجا میگیرند، خدمات و محصولات شما را از کجا میخرند و اطلاعاتی درباره جمعیتشناختی مشتری مانند سن، جنسیت و مکان. به این ترتیب می توانید بهتر درک کنید که مشتری شما چگونه به نظر می رسد، به چه چیزی علاقه مند است و شما را کجا پیدا کرده است.
بررسی و اصلاح برند
قبل از ایجاد هویت برند جدید، باید هویت برند موجود خود را بررسی کنید. آیا تجربه یک برند یکپارچه در وب سایت، بسته بندی یا اقلام خود دارید؟ بنابراین، ابتدا عناصر برند زیر را برای هویت برند فعلی خود بررسی کنید، چه برندسازی آنلاین (مانند یک وب سایت یا شبکه اجتماعی) و چه برندسازی آفلاین (مانند بسته بندی یا مواد تبلیغاتی):
- لوگو
- اسلوگان و تگ لاین
- لحن و صدای برند، نحوه انتخاب کلمات و ساختار جملات
- انتخاب رنگ ها و فونت ها
- انتخاب تصاویر، عکس ها و یا تصویرسازی ها
بررسی جایگاه برند رقبا
اینکه بدانید رقبایتان خود را چگونه جایگاه یابی می کنند، به شما کمک خواهد کرد تا به ایده هایی در مورد شرکت خودتان نیز دست پیدا کنید. بررسی کنید که رقبا در چه کاری عملکرد خوبی داشته اند و در کجا ضعیف عمل کرده اند؟ عملکرد ضعیف رقبا در هر بخش شکاف هایی را در بازار ایجاد می کند که بهترین فرصت برای شما در راستای دستیابی به مشتریان جدید خواهد بود. موارد زیر را در مورد استراتژی های برندینگ رقبا بررسی کنید :
- کانال های بازاریابی مورد استفاده آنان مثل وب سایت یا برگزاری ایونت
- تن و صدای برند آنها. مثلا آیا منفعلانه صحبت می کنند یا با اعتماد به نفس؟
- استایل و نوع عکس ها و تصویرهای مورد استفاده توسط آنها. به عنوان مثال آیا از تصاویر رنگارنگ استفاده می کنند و یا خنثی؟
- لوگو، تگ لاین و اسلوگان آنها
ایجاد وجه تمایز
وجه تمایز شما با رقبایتان چیست؟ چه ویژگی های خاصی دارید که آنها ندارند؟ این پیشنهاد فروش منحصر به فرد شما یا USP است و این دقیقاً همان چیزی است که برند شما باید سعی کند با مخاطبان ارتباط برقرار کند. برای تعریف USP خود به منابع، شخصیت و مشتریان منحصر به فرد خود فکر کنید. به آنچه برای شما و مشتریانتان مهم است فکر کنید. سوالات زیر را از خود بپرسید:
- چه چیز مشتریان ما را تحریک می کند؟ (پول، موقعیت، خانواده، سلامتی و …)
- در مقابل چه چیز مشتریان ما را ناامید می کند؟
- چرا مشتریان باید محصول یا خدمت ما را به رقبا ترجیح دهند؟
خلق پیام برند
USP شما از طریق کلمات و المان های بصری بیان خواهد شد، به عنوان مثال می توان به نوع کلمات مورد استفاده در تعاملات، عکس ها و المان های گرافیکی قابل استفاده، رنگ های انتخابی و … اشاره کرد. به محض آنکه در مورد این بعد از هویت برند خود تصمیم گیری نمودید می بایست به خلق پیام برند و المان های مورد استفاده در آن بپردازید.
در این بخش برای تعیین باید ها و نبایدها به شکل مستند حتما به فکر تهیه و تدوین یک برندبوک باشید. برندبوک برخی از ویژگی های هویت برند شما، که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است،با جزییات مطرح می کند :
- تگ لاین یا اسلوگان برند (شامل اینکه چگونه و چه زمانی از آنها استفاده شود یا نشود)
- لوگو و سایر تصاویر مربوط به برند (شامل انواع اندازه ها و رنگ ها)
- فونت ها (شامل نام فونت، اندازه و فرمت و زمان مناسب برای استفاده از هر نوع ترکیب)
- رنگ ها (شامل رنگ های برند و چگونگی و زمان مناسب استفاده از هر رنگ)
- عکس ها و المان های گرافیکی (مثال های تصویری از بایدها و نبایدهای استفاده از عکس ها)
- استایل نگارش و انتخاب کلمات (شامل مثال هایی از انتخاب ها و استایل های درست و نادرست)
اهمیت هویت برند در چیست
هویت برند تجسم تمام عناصر و فعالیت های برند شماست.به گفته شرکت طراحی Purely Branded، “برندسازی قوی به شما امکان می دهد هویت برند خود را تجسم دهید و در ذهن و قلب مصرف کنندگان رشد کنید.” بنابراین برند و هویت برند را می توان یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر آینده تجاری یک برند دانست. بنابراین اگر برند شما حرف های زیادی برای گفتن دارد، از خود بپرسید چگونه می توانید مانند برندهای قوی مانند کوکاکولا عمل کنید؟ چگونه می توانید از عناصر مشابه در برندسازی خود استفاده کنید؟ در اینجا با پنج عنصری که به توسعه یک برند و برندسازی آن کمک می کند، آشنا خواهید شد. در پایان متوجه خواهید شد که چرا این عوامل برای کسب و کار شما مهم هستند.
چهره کسب و کار
اعتماد و اعتبار برند
تاثیر تبلیغات
ماموریت سازمان
جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان موجود