لوگونشان
فرمت لوگو

بررسی انواع فرمت های لوگو

جدول محتوا

فرض کنید که اقدام به سفارش طراحی لوگو برای کسب و کار خود کرده اید و پس تکمیل فرایند خدمات طراحی لوگو ، طراح لوگو حرفه ای پروژه شما فایل لوگو طراحی شده شما را ارسال میکند، اگر با انواع فرمت های لوگو آشنا نباشید و برای اولین بار اقدام به طراحی لوگو کرده باشید با فایل های رو به رو میشوید که پسوند آنها EPS، JPG، SVG، PNG است.

در این مقاله قصد داریم که به بررسی فرمت لوگو بپردازیم و پاسخگو سوالات احتمالی شما باشیم با ما همراه باشید.

فرمت لوگو چیست ؟

قبل از این که بخواهیم به بررسی انواع فرمت لوگو بپردازیم لازم است که با فرمت لوگو آشنا شویم برای درک این مطلب با یک مثال شروع میکینم فرض کنید که میخواهید اقدام به طراحی لوگو پیج اینستاگرام کنید و یا این که قصد دارید که لوگوی خود را به روی تیشرت چاپ کنید، در هر یک از این مثال ها لازم است فایل های طراحی شه از لوگو شما به نوع خاصی سیو شود که به آنها فرمت لوگو گفته میشود.

لازم به ذکر است که برای باز کردن و ویرایش هر فرمت نیاز به یک برنامه مخصوص خودش را دارید به عنوان مثال برای باز کردن فایل های Al نیاز به برنامه ایلستریتور دارید.

انواع فرمت لوگو

انواع فرمت لوگو را میتوان با انتهای عنوانشان که ذخیره میشوند شناسایی کرد به عنوان مثال اگر انتهای فایلی logo.png بود نشان میدهد که فایل با فرمت پی ان جی ذخیره شده است.

اطلاع داشتن از انواع فرمت لوگو بسیار برای طراحان گرافیکی ضروری است زیرا که با اطلاع داشتن از فرمت لوگو میتوان متوجه شد که برای باز کردن فایل از چه ابزاری میتوان استفاده کرد و چه تغییراتی بر روی آن میتوان به عمل آورد.

 

انواع فرمت های لوگو

به طور کلی انواع فرمت لوگو به دو دسته اصلی تقسیم بندی خواهند شد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد با لوگو نشان همراه باشید .

فرمت لوگو برای سایت

به فرمت هایی که برای وب سایت ها استفاده میشود رستری گفته میشود که از مجموعه ای از پیکسل ها تشکیل میشوند و مجموع این پیکسل ها تصاویر را تشکیل خواهند داد.

طبیعی است که هرچقدر تعداد پیکسل ها بیشتر باشد کامپیوتر برای باز کردن آن نیاز دارد که کار بیشتر انجام دهد و فشار بیشتری به خودش بیاورد، به همین دلیل است که فایل های رستری با رزولوشن پایین تری ذخیره خواهند شد.

اگر بر روی فایل های رستری زوم کنید متوجه خواهید شد که کیفیت آنها پایین می آید، همین امر باعث شده است که از لوگو هایی با فرمت رستری برای چاپ استفاده نشود و چون که کیفیت بالایی ندارند مگر این که با رزولوشن بسیار بالایی ذخیره شوند.

از معروف‌ترین فایل‌های رستری که به‌عنوان فرمت لوگو برای سایت کاربرد دارند، می‌توان به JPG، PNG، GIF و TIF اشاره کرد. هر وقت یکی از این عبارت‌ها را در انتهای اسم یک فایل دیدید، بدانید که تصویر از پیکسل ساخته شده و احتمال خوب در آمدن آن هنگام چاپ کم است. معمولا فایل‌های raster برای صفحات سایت، فایل‌های ورد، پاورپوینت یا نمایش لوگو روی صفحات دیجیتالی استفاده می‌شوند.

اکنون که با فرمت لوگو برای سایت آشنا شدید، بیایید ببینیم از چه فرمت‌هایی برای چاپ استفاده می‌شود.

 

فرمت لوگو برای سایت

فرمت لوگو برای چاپ

دسته دیگری از فرمت های لوگو برای چاپ استفاده میشوند و کاربرد دارند که به آن ها وکتور نیز گفته خواهد شد، در وکتور ها دیگر خبری از پیکسل ها نیست کامپیوتر به جای این که پیکسل ها را رندر کند در وکتور ها مسیر های دیجیتالی را بخواند.

مزیت استفاده از وکتور ها این است که هرچقدر لوگو را بزرگنمایی کنید از کیفیت آن کاسته نمیشود و شما میتوانید وکتور ها را در جا های مختلف به کار به برید حتی در صنعت بزرگ چاپ.

فرمت لوگو برای چاپ

فرمت Png

فرمت پی ان جی معمولا در تمامی کار های دیجیتالی به کار میرود و مزیت استفاده از  فرمت png این است که با کاهش حجم لوگو کیفیت آن پایین نمی آید و قادر به نمایش میلیون ها رنگ میباشند.

فرمت های png از دسته رستری ها میباشند و عموما برای وب سایت ها و وبلاگ ها و یا حتی فروشگاه های اینترنتی استفاده خواهند شد، فایل‌های ورد و پاورپوینت و سایر کاربردهای دیجیتالی گزینه‌ای ایده‌آل‌اند. معمولا تمامی کامپیوترها، تلفن‌های همراه و تبلت‌ها از این فایل‌ها پشتیبانی می‌کنند.

فرمت png

فرمت jpg

این فایل ها معمولا دارای حجم کمتری نسبت به فرمت جی پی جی هستند و متقابلا دارای کیفیت پایین تری نیز هستند، علت حجم کم این فرمت این است که وقتی که فایلی را با این فرمت ذخیره میکنیم جزئیاتی که توجه زیادی به آنها نشده کم میشوند و خود به خود حذف میشوند.

برای مثال، ممکن است رنگ‌ها تنوع کم‌تری داشته باشند و دو رنگ که قبلا از هم متمایز بوده‌اند به رنگی مشابه یکدیگر تبدیل ‌شوند. بنابراین، این نوع فایل‌های رستر برای تصویری که تفاوت رنگ‌ها در آن اهمیت دارند پیشنهاد نمی‌شوند. با این حال تصاویر از نوع JPG رایج‌ترین فایل‌های تصویری در فضای وب هستند؛ چون فضای بسیار کمی را اشغال می‌کنند.

 

فرمت jpg

فرمت Gif

فرمت gif به دلیل این که میتواند از 256 رنگ پشتیبانی کند گزینه مناسبی برای لوگو هایی است که رنگ های کمی دارند، همین امر باعث شده است که حجم فایل های گیف بسیار کم باشد و حجم کم این فرمت باعث شده است که افراد بسیار از آن استقبال کنند.

قبل از پدیدار شدن فرمت های png فرمت گیف تنها فرمتی بود که میتوانستید از آن برای استفاده از رنگ های پس زمینه شفاف استفاده کنید، فرمت های گیف زمانی کاربرد دارد که میخواهید از لوگو های خود در تبلیغات بنری استفاده کنید این نکته قابل توجه است که کار با فرمت های گیف کمی سخت تر از باقی فرمت ها است.

 

فرمت gif

فرمت SVG

SVG یکی از انواع فرمت لوگو است که به جای پیکسل‌های رنگی، بر پایه‌ی فرمول‌های ریاضی طراحی شده است. در واقع فایل‌های svg از نوع وکتور هستند، به همین دلیل کیفیت تصاویر در آن‌ها ثابت می‌ماند و برای چاپ لوگو بسیار مناسبند. 

از مزایای فرمت SVG این است که حجم کم‌تری نسبت به فایل‌های PNG و JPG دارد و می‌‌توانیم به‌راحتی آن را به هر اندازه‌ای که می‌خواهیم تبدیل کنیم. معمولا از نرم‌افزار Adobe Illustrator برای ساخت و ویرایش این نوع فایل‌ها استفاده می‌شود. 

البته این فایل‌ها با استفاده از مرورگرهای مختلف و دیگر ابزارهای شرکت Adobe مثل فوتوشاپ و InDesign هم قابل استفاده هستند. از آنجایی که این دسته از انواع فرمت لوگو برای چاپ مناسبند، برای چاپ لوگو روی بیزنس کارت‌ها، پوسترها، لباس، وسایل جانبی، برچسب‌ها و… از آن‌‌ها استفاده می‌کنند.

 

فرمت svg

نکات مهم درباره انواع فرمت لوگو

– فرمت PNG از نظر حفظ کیفیت رنگ‌های لوگو بسیار ایده‌آل عمل می‌کند. این کیفیت عای باعث شده که افراد برای خبرنامه‌ها و فایل‌های پاورپوینت از این نوع فایل‌ها استفاده کنند. تنها عیب این فایل‌ها حجم نسبتا زیادشان است. به همین خاطر اگر سرعت دانلود فایل برایتان اهمیت دارد باید از فایل‌های JPG استفاده کنید.

– استفاده از فرمت PDF از بین انواع فرمت لوگوی برداری از همه راحت‌تر است. علت این موضوع باز شدن این فایل‌ها با استفاده از تمامی مرورگرها، تبلت‌ها و موبایل‌هاست؛ اما سایر فرمت‌های وکتور مثل AI یا EPS در هر نرم‌افزاری باز نمی‌شوند و لازم است حتما در برنامه‌ای حرفه‌ای مثل Illustrator از آن‌ها استفاده کرد.

– فایل‌های EPS بهترین رزولوشن را دارند و به همین دلیل اکثر طراحان از این فرمت برای ویرایش لوگوها استفاده می‌کنند.

– فرمت SVG در واقع فایلی متن محور است. یعنی این فایل‌ها با استفاده از زبان برنامه‌نویسی XML طراحی می‌شوند. همین موضوع سبب شده که بسیاری از دستگاه‌های دیجیتال و مرورگرها بتوانند به‌راحتی فرمت SVG را بخوانند.

– اگر می‌خواهید از لوگوی خود در یک کتاب الکترونیکی، مجله، روزنامه یا دیگر کاربردهای مشابه استفاده کنید، باید آن را به فرمت INDD تبدیل کنید. این فرمت در نرم‌افزار Adobe InDesign قابل اجرا است و برای طراحی صفحات، حاشیه‌ها و سایر جزئیات کتاب‌های الکترونیکی استفاده می‌شود.

لوگوها معمولا با توجه به کاربرد خود و نوع نرم‌افزاری که در آن طراحی می‌شوند، فرمت‌های گوناگونی دارند. در شناخت انواع فرمت لوگو لازم است اول با مفاهیم برداری بودن یا پیکسلی بودن فرمت لوگو آشنا شوید. در تصاویر برداری امکان تغییر اندازه و حفظ کیفیت لوگو امکان‌پذیر است و ویرایش فایل‌ها به‌راحتی صورت می‌گیرد. 

اما فایل‌های پیکسلی از این قابلیت‌ها محروم هستند و بیشتر برای سایت‌ها و وبلاگ‌ها کاربرد دارند. از شناخته شده‌ترین انواع فرمت لوگو می‌توان به PNG، JPG، GIF، SVG، EPS، AI و PDF اشاره کرد. ما در این مقاله سعی کردیم تا هر چیزی راجع به انواع فرمت لوگو و کاربردهایشان لازم است را در اختیار شما قرار دهیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هزینه طراحی

برای اطلاع از هزینه طراحی لوگو و نحوه شروع سفارش لطفا با شماره زیر تماس حاصل فرمایید و یا پیغام واتساپ ارسال کنید

شروع سفارش

برای اطلاع از هزینه طراحی لوگو و نحوه شروع سفارش لطفا با شماره زیر تماس حاصل فرمایید و یا پیغام واتساپ ارسال کنید