جدول محتوا

طراحی یک لوگو خاص هنر محسوب می شود و همه آثار هنری از جمله نشان ها یا لوگوها در خطر کپی برداری هستند یا به قانون کپی رایت متهم شده اند. لوگو های کپی ایرانی و خارجی بسیاری وجود دارند که دارای المان های شبیه به هم هستند که ممکن است در برخی شرایط این شباهت ها غیر عمدی بوده باشند. قضاوت کردن لوگویی که ادعا داریم کپی است کار دشواری است؛ زیرا در بسیاری از شرایط یک لوگو ممکن است با توجه به لوگو دیگری طراحی شده باشد یا با الهام از آن لوگو طراحی شده باشد که در این شرایط نمی توانیم لوگو را کپی و بی ارزش خطاب کنیم. اما ممکن است در بعضی مواقع طراح لوگو دیگر به الهام از مدل یا سبک و رنگ بسنده نکند و لوگو را عینا کپی کند.

در زمینه طراحی لوگو مرز بسیار باریکی بین الهام گرفتن و کپی برداری وجود دارد که رعایت اصول و یایه آن به عهده طراح لوگو حرفه ای بوده و باید پیش از اقدام به طراحی لوگو حرفه ای، بسیاری از جوانب طراحی لوگو را بسنجد. حال سوال اینجاست که چگونه می توانیم تشخیص دهیم یک لوگو کپی است یا خیر؟ از نظر شما کدام لوگو های ایرانی از لوگو های دیگر کپی برداری شده اند؟ در ادامه این مقاله قصد داریم با شما بیشتر درباره لوگو های کپی برداری شده صحبت کنیم و چند نمونه از لوگو های کپی ایرانی را به شما معرفی خواهیم کرد. پس تا انتهای مقاله با لوگو نشان همراه باشید.

لوگو های کپی ایرانی

منظور از کپی برداری لوگو چیست؟

زمانی که شما در حال طراحی لوگو حرفه ای هستید، به احتمال زیاد از منابع بسیاری الهام گرفته اید و لوگو های طراحی شده توسط رقبای خود را مورد بررسی قرار می دهید. شما با انجام این کار ایده های طراحی لوگو بسیاری خواهید گرفت. اما از طرفی دیگر اگر اصول درست طراحی لوگو را بلد نباشید ممکن است لوگویی که طراحی می کنید کپی باشد. کپی برداری یک مشکل بسیار بزرگ در صنعت طراحی لوگو حرفه ای به حساب می آید که در بسیاری از شرایط به صورت کاملا اتفاقی ممکن است رخ دهد. کپی برداری در طراحی لوگو به مبتنی ایده برداری از یک طرح یا رنگ یا المان های یک لوگو است که با ایجاد کمی تغییرات می توانید لوگو خود را خاص و یونیک طراحی کنید. وجود تفاوت های جزئی در طرح کلی دو یا چند لوگو کپی برداری محسوب می شود که انجام این کار نیز غیر قانونی می باشد همچنین این کار در نظر بیشتر طراحان لوگو حرفه ای غیر اخلاقی تلقی می شود و در صورت شکایت صاحل لوگو طراح متهم به عدم رعایت قانون کپی رایت خواهد شد.

بعصی از لوگو های ایرانی با الهام از لوگو های خارجی طراحی شده اند که می توانیم به دو اپلیکیشن درخواست تاکسی اینترنتی تبسی و اسنپ اشاره کنیم. اما واقعا لوگو اسنپ کپی شده است؟ برای پاسخ به این سوال باید به جزئیات طراحی لوگو اسنپ و تبسی بپردازیم تا بتوانیم درباره کپی بودن یا نبودن لوگو اظهار نظر کنیم. اما در صورت کلی هرلوگویی که شباهت ظاهری بسیاری با لوگو های دیگر داشته باشد کپی حساب می شود که نه تنها ارزشی ندارد بلکه ممکن است به اعتبار کسب و کار شما نیز صدمه بزند. در نتیجه زمانی که قصد طراحی لوگو حرفه ای را داشتید حتما با انجام سرچ در گوگل و سایت های معتبر طراحی لوگو می توانید تا حدی از کپی شدن طرح لوگو خود جلوگیری کنید.

انواع سبک های طراحی لوگو

اگر در زمینه گرافیک و طراحی لوگو حرفه ای فعالیت داشته باشید، قطعا با روش های طراخی نماد یا لوگو تجاری برای برند آشنایی دارید. معمولا برای طراحی لوگو سه سبک اصلی وجود دارد که درصد کپی برداری از آنها متفاوت است؛ یعنی یک روش با مقایسه با روش های دیگر، بییشتر در خطر کپی برداری قرار دارد و ایده برداری از آنها بسیار آسان تر است. در ادامه این سه روش را برای شما توضیح خواهیم داد.

لوگوتایپ یا مونوگرام

لوگوتایپ یا مونوگرام

لوگویایپ یا لوگو نوشتاری از جمله سبک های رایج طراحی لوگو یا هویت بصری برای برند ها است که مبتنی بر متن بوده و موجب ماندگاری بیشتر در ازذهن مخاطبان می شود. لوگوتایپ بر پایه کلمات درست می شوند و به ندرت از تصویر برای آنها استفاده می شود؛ بنابراین اهمیت انتخاب فونت مناسب برای طراحی لوگوتایپ اهمیت بسیاری دارد. در این سبک از طراحی لوگو، از نام برند و در سبک مونوگرام نیز از حرف اول نام برند به عنوان عنصر اصلی در لوگو استفاده می شود.

تعداد لوگو های کپی ایرانی که به روش لوگو نوشتاری طراحی شده اند زیاد نیست؛ زیرا لوگوهای ایرانی که کپی برداری شده اند معمولا از نمونه لوگو های خارجی الهام می گیرند و در نتیجه احتمال استفاده از فونت یکسان انگلیسی و فارسی بسیار پایین است. اما در بعضی شرایط ممکن است نحوه ادای لوگو های کپی ایرانی به روش لوگو نوستاری مشابه لوگو های خارجی باشد؛ مخصوصا اگر نام برند به جای فارسی انگلیسی طراحی شود.

لوگو تصویری

لوگو تصویری

لوگو تصویری یکی دیکر از روش های طراحی لوگو حرفه ای است که از یم نماد یا شکل هندسی برای خلق یک لوگو منحصر بفرد استفاده می کند. بیشتر لوگو های کپی ایرانی به روش تصویری طراحی شده اند؛ یعنی نماد اصلی لوگو یا نشان تجاری کاملا شبیه به هم هستند و یا با تغییرات کوچک در نماد اصلی به لوگو اضافه می شوند. به همین علت است که با مشاهده لوگو های کپی ایرانی به اصلی نبودن آن ها پی می بریم.

لوگو ترکیبی

لوگو ترکیبی

لوگو ترکیبی نیز یکی دیگر از روش های بسیار رایج در طراحی لوگو می باشد، لوگو تصویری همان طورر که از نامش پیداست ترکیبی از لوگو تصویری و لوگوتایپ است. بسیاری از لوگو های کپی ایرانی با استفاده از این روش طراحی شده اند و به سبک طراحی ترکیبی نسبی انجام شده اند؛ یعنی المان یا عنصر اصلی لوگو کپی برداری شده است و تنها در قسمت تایپوگرافی لوگو به صورت خاص طراحی شده است که البته ممکن است در برخی از شرایط فونت یا نحوه درج آن بر روی لوگو نیز مشابه لوگو های خارجی باشد. در نتیجه بیشتر لوگو های کپی ایرانی در بخش تصویری کپی هستند و طراحان لوگو به طور معمول برای طراحی نشان تجاری به سوی الهام از لوگو های خارجی می روند.

لوگو های کپی ایرانی

حال که با کلیت مفهوم لوگوی کپی شده و انواع روش های طراحی آنها آشنا شدید، در این قسمت از مقاله به بررسی چند نمونه از لوگو های کپی ایرانی خواهیم پرداخت. که می توانیم به معروف ترین آنها یعنی لوگو اسنپ اشاره کنیم.

لوگو کپی ایرانی

لوگو اسنپ

لوگو اسنپ یکی از بحث برانگیز ترین لوگو های کپی ایرانی می باشد که با الهام کامل از لوگو تامین تجهیزات ساختمان progress profiles به دست طراحی سپرده شده است. این دو لوگو شباهت بسیاری بهم دارند و تنها در دو یا سه مورد جزئی با یکدیگر تفاوت دارند. اولیت تفاوت میان این دو لوگو جهت قرار گرفتن نماد اصلی لوگو است که در لوگو اصلی به صورت افقی و در لوگو اسنپ به صورت عمودی طراحی شده است. تفاوت دوم در این دو لوگو پالت رنگی لوگو است که در لوگو اصلی به رنگ سیاه است و در لوگو اسنپ به رنگ سورمه ای طراحی شده است. طراح لوگو اسنپ با تغییر جزئی در لوگو اصلی سعی بر منحصر بفرد شدن لوگو داشت تا به کپی برداری از شرکت prosress profiles متهم نشود. اما ترکیب رنگی تایپوگرافی لوگو جای هیچ شکی در کپی بودن لوگو اسنپ باقی نگذاشت.

ترکیب رنگی شبیه به لوگو اصلی و نحوه ادغام رنگ های آن برای درج کلمه اسنپ در لوگو دقیقا مشابه لوگو اصلی است.

احتمالا همین موضوع کپی برداری اسنپ باعث شد تا لوگو آن پس از ندتی دوباره طراحی شود. لوگو فعلی اسنپ با استفاده از یم مربع سبز رنگ و با استفاده از غلامت تعجب (!) طراحی شده است. این لوگو بطور کلی با لوگو اولیه خود تفاوت های بسیاری دارد و سال هاست که به عنوان هویت بصری شرکت اسنپ مورد استفاده قرار می گیردو حال این لوگو به نمادی قابل تشخیص و ماندگار تبدیل شده است.

لوگو تپسی

لوگو تپسی

به نظر شما لوگو تپسی نیز جزو لوگو های کپی ایرانی است؟ لوگو تپسی در جمله لوگو های کپی ایرانی است که با الهام از لوگو سابق شرکت فرانسوی تبار Ornikar طراحی شده است. لوگو تپسی به سبک ترکیبی یعنی ترکیب نماد اصلی با نام برند طراحی شده است که نحوه قرار کیری تمام المان های لوگو مانند نماد یا پالت رنگی دقیقا مشابه شرکت فرانسوی Ornikar است. تنها اقدامی که طراح لوگو تپسی برای متمایز شدن لوگو انجام داده است، تغییر محل قرار گیری دو خط موازی است که در لوگو اصلی خط بزرگ تر در بالای نماد قرار دارند اما در لوگو تپسی خط کوچکتر بالای نماد لوگو قرار دارد. این جا به جایی تنها وجه متمایز لوگو تپسی با لوگو سابق شرکت  Ornikar است که این شرکت در حال حاضر لوگو خود را تغییر داده است.

لوگو روبیکا

لوگو روبیکا

لوگو جدید و قدیمی روبیکا یکی از مشهور تین لوگو های کپی ایرانی شناخته می شود که از روی لوگو شرکت therightbytes کپی برداری شده است. لوگو قدیمی روبیکا که شبیه به مکعب روبیک بود، کاملا شبیه به لوگو پیشین شرکت therightbytes است و بدون هیچ گونه تغییراتی در عناصر لوگو به دست طراحی فقط سپرده شد. لوگو فعلی روبیکا نیز نمونه دیگری از کپی شرکت مذکور است اما طراح لوگو در این نسخه از لوگو با حذف خط های سفید لوگو اصلی و بلوری ساختن آن در لوگو روبیکا سعی بر یونیک کردن لوگو داشت که در مقایسه با لوگو کاملا کپی شده پیشین لوگو بهتری به حساب می آید.

روش های تشخیص لوگو کپی

ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که چطور می توانیم لوگو های کپی ایرانی را تشخیص دهیم؟ برای تشخیص کپی بودن یا نبودن لوگو می توانید ابتدا با یک سرچ ساده در گوگل لوگو های مشابه در حوزه فعالیت خود را بررسی کنید و طرح های آنها را نیز بخاطر بسپارید. به این ترتیب با در نظر داشتن طرح های مرتبط می توانید لوگو خاص را برای برند خود طراحی کنید.

یکی دیگر از روش های تشخیص لوگو های کپی ایرانی این است که اگر لوگوی شما دارای یک عنصر یا المان مشخص مانند دایره است باید با سرچ عباراتی مثل لوگو های دایره ای شکل یا circle logo design در گوگل همه لوگو های دایره ای شکل را پیدا و بررسی کنید. اگر لوگو شما کپی باشد، قطعا طرح های آن را در گوگل یافت خواهید کرد.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم شما را با روش های تشخیص لوگو کپی ایرانی آشنا کنیم و چند نمونه از لوگو های کپی ایرانی را برای شما مثال زدیم تا بهتر متوجه منظور ما شوید و امیدواریم از خواندن این مطلب لذت کافی را برده باشید. مجموعه لوگو نشان از طراحان لوگو حرفه ای تشکیل شده است که در تلاش است تا بهترین و یونیک تین لوگو ها و نماد های تجاری را برای شما طراحی کند. کارفرمایان گرامی می توانند با ثبت سفارش طراحی لوگو خود در لوگو نشان از بهترین خدمات ما بهره مند شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هزینه طراحی

برای اطلاع از هزینه طراحی لوگو و نحوه شروع سفارش لطفا با شماره زیر تماس حاصل فرمایید و یا پیغام واتساپ ارسال کنید

شروع سفارش

برای اطلاع از هزینه طراحی لوگو و نحوه شروع سفارش لطفا با شماره زیر تماس حاصل فرمایید و یا پیغام واتساپ ارسال کنید