ادوبی ایلوستریتور یکی از پرطرفدار ترین فرم افزار های طراحی و گرافیکی است که در این روز ها استفاده از آن بسیار داغ شده است. اگر در زمینه طراحی و گرافیک فعالیت دارید، مطمئنا با نرم افزار ادوبی ایلوستریتور (illustrator) آشنایی دارید و می دانید از این نرم افزار برای طراحی لوگو یا کتور، فونت و… استفاده می شود. اما کاربردی ترین ویژگی این نرم افزار طراحی لوگو است که ابزار های بسیاری برای طراحی لوگو در این نرم افزار وجود دارد که شما با استفاده از این ابزار های طراحی می توانید به یک طراح لوگو حرفه ای تبدیل شوید. اما اگر کار با این نرم افزار را بلد نیستید یا قصد دارید نکات آموزنده ای درباره نرم افزار ایلوستریتور بدانید، به مقاله درستی سر زده اید. طراحی لوگو با ایلوستریتور در صورتی که کار با ابزار های متعدد آن را بلد باشید بسیار ساده و آسان می توانید طراحی لوگو انجام دهید.
لوگو ها برای شرکت ها یا برندها ارزش بسیاری دارند؛ زیرا با استفاده از رنگ ها و نماد های مرتبط با کسب و کارشان، برند خود را به مخاطبان هدف خود معرفی می کنند و می توانند بدون کوچک ترین حرفی با آنها ارتباط احساسی برقرار کنند. در نتیجه طراحی لوگو شما هرچقدر حرفه ای و خاص باشد می توانید پیام پنهان در لوگو را بهتر و واضح تر به مخاطبان خود برسانید. ما در لوگو نشان با آموزش طراحی لوگو با نرم افزار ایلوستریتور در خدمت شما هستیم.
نرم افزار ایلوستریتور چیست و چه کاربردی دارد؟
قبل از اینکه به سراغ آموزش طراحی با نرم افزار illustrator برویم. اول لازم است با ویژگی ها و قابلیت های این نرم افزار پرطرفدار و کاربردی آشنا شویم. ایلوستریتور یکی از بهترین نرم افزار های شرکت ادوبی (adobe) است که از آن برای طراحی لوگو، گرافیک وب، دیاگرام، طراحی وکتور، طراحی فونت یا نمودار و خلق آثار هنری گرافیکی جذاب مورد استفاده قرار می گیرد. برنامه ایلوستریتور برای اولین بار در سال 1987 برنامه نویسی و طراحی شد و همه مباحث گرافیکی و طراحی به دلیل بوجود آمدن این نرم افزار پیشرفت کردند و در حال حاضر این نرم افزار بخشی از برنامه adobe creative cloud است.
این نرم افزار ابزار های بسیار زیاد و کاربردی در اختیار دارد که شما با استفاده از این المان ها می توانید زمان طراحی لوگو خود را کاهش دهید و سبب پیشرفت پروژه شوید. از این بابت استفاده از نرم افزار illustrator بسیار رایج شده است.
آموزش طراحی لوگو با ایلوستریتور
خوب، حالا که با ویژگی ها و کاربرد های ایلوستریتور آشنا شدید، در این قسمت از مقاله قصد داریم همه چیز را درباره طراحی لوگو با ایلوستریتور به شما آموزش دهیم. لوگو نشان برای شما طراحی لوگو با illustrator را به چند مرحله تقسیم کرده است تا شما بتوانید به راحتی مراحل را پشت سر بگذارید و یک لوگو حرفه ای طراحی کنید. مراحل طراحی لوگو با ایلوستریتور به ترتیب شامل موارد زیر می شود.
مرحله اول: تهیه بریف طراحی لوگو
جمع آوری بریف لوگو مرحله اولی است که باید برای طراحی لوگو با ایلوستریتور انجام دهید. شما با تهیه بریف طراحی لوگو مسیر طراحی لوگو حرفه ای خود را مشخص می کنید. بریف طراحی لوگو شامل جزئیاتی می شود که شما با استفاده از آنها قصد دارید لوگو طراحی کنید.پس در نتیچه پیش از آن که به سراغ نرم افزار گرافیکی illustrator بروید ابتدا با استفاده از سوالات زیر بریف طراحی لوگو خود را تهیه کنید.
- حوزه فعالیت لوگو مربوط به چیست؟
- چه کسانی شامل مخاطبان هدف این برند می شوند؟
- تاریخچه برند چیست و نام برند از چه موضوعی برگرفته شده است؟
- ماموریت و ارزش های برند چیست؟
- مخاطبان هدف این برند به چه نوع طراحی لوگویی علاقه دارند؟
- چه برند هایی رقبای این کسب و کار محسوب می شوند؟
- نکته متمایز کننده این برند چیست؟
- مشتری های هدف یا مخاطبان چه منتظاراتی از این برند دارند؟
شما می توانید با یک گفتگوی ساده با کارفرما به پاسخ این سوالات برسید و همه اطلاعات مورد نیاز خود را لیست کرده و به مرحله بعدی بروید و طراحی لوگو با ایلوستریتور را آغاز کنید.
مرحله دوم: پیدا کردن کلمات کلیدی برند
بعد از آنکه بریف طراحی لوگو خود را جمع آوری کردید، حالا می توانید از آنها برای طراحی لوگو یونیک و حرفه ای استفاده کنید. شما میتوانید طراحی لوگو را با تهیه لیستی از کلماتی که مرتبط با برند هستند شروع کنید؛ این لیست به این معناست که هر کلمه ای با فکر کردن به برند مورد نظر به ذهن شما می رسد را بر روی کاغذ بیاورید و اصلا نگران معنای آن کلمات نباشید.
مرحله سوم: ترسیم ایده ها
در مرحله بعدی از طراحی لوگو با illustrator باید با استفاده از کلماتی که در مرحله قبلی جمع آوری کرده اید طراحی را آغاز کنید. شما می توانید با ترکیب خواسته های کارفرما با ایده های خود طراحی را شروع کنید. شما نباید به طراحی لوگو یا یک نشان تجاری فکر کنید بلکه باید هر نمادی که به ذهنتان می آید را ترسیم کنید و در مورد جذابیت آن نیازی نیست اهمیت دهید. آن چیزی که در این مرجله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است این است که شما بتوانید ایده های خود را با توجه به نیاز های کارفرما بر روی کاغذ بیاورید؛ هر چه قدر المان ها و اشکال ترسیم شده شما بیشتر باشد احتمال اینکه لوگو جذاب تری طراحی کنید بیشتر خواهد شد.
مرحله چهارم: اصلاح طرح ترسیم شده
شما باید در این مرحله از طراحی لوگو با ایلوستریتور، طرحی که ترسیم و طراحی کرده اید را تحلیل و بررسی کنید. مشکلات و خطاها را پیدا کنید و آنها را سعی کنید اصلاح کنید و پس از این عملیات، قسمت های مورد علاقه خود را با نیاز های کارفرما تلفیق کرده و آن را چند بار طراحی کنید. شاید برای شما سوالی پیش آمده است که چرا باید لوگو را چند بار طراحی کنیم؟ انجام این کار فقط وقت تلف کردن است. اما اصلا این طور نیست؛ شما با طراحی مجدد لوگو می توانید از المان ها و طراح های بسیاری استفاده کنید تا لوگو جذاب تر به نظر برسد و به شما این امکان را می هد که بتوانید به نسخه نهایی لوگو خود برسید. زمانی که لوگو طراحی می کنید سعی کنید روی طرح هایی متمرکز شوید که به آنها علاقه دارید و تلاش کنید آنها را جذاب تر بسازید. طرح نهایی خود را می توانید با استفاده از نرم افزار ایلوستریتور اصلاح کنید.
مرحله پنجم: بازخورد کارفرما
در این مرحله از طراحی لوگو با ایلوستریتور باید بهترین طرح های خود را انتخاب کرده و به کارفرما ارائه دهید. توصیه لوگو نشان به شما طراحان این است که سعی کنید 2 الی 4 طرح برای مشتری خود ارسال کنید تا بتواند به راحتی از میان آنها انتخاب کند. در این مرحله شما فقط طرح های سیاه و سفید خود را ارسال می کنید تا کارفرما جذب رنگ ها نشود و روی طرح ها تمرکز کند. توجه داشته باشید طرح های خود را با دلیل و شرح کا به کافرما ارائه دهید.
مرحله ششم: دیجیتالی شدن طرح
پس از اینکه کافرما طرح خود را انتخاب و تایید کرد، حال باید ب هسراغ نرم افزار ایلوستریتور بروید. با توجه به المان هایی که در اختیار دارید و اصئل زیبایی شناسی که در ذهن خود بوجود آورده اید، چند روش مختلف برای طراحی لوگو در برنامه illustrator نیز وجود دارد که خیچ کدام بهتر از روش دیگری نیست و این موضوع به نوع طراحی و پروژه شما بستگی دارد. که ما هر سه روش را در قسمت بعدی مقاله به شما توضیح خواهیم داد.
روش اول: طراحی همزمان طرح (live tracing)
در این سبک از طراحی لوگو با ایلوستریتور باید طرح خود را اول به صورت دستی ترسیم کرده و بعد کار با ایلوستریتور را آغاز کنید. در این سبک از طراحی باید اول نرم افزار طراحی مورد علاقه خود را باز کنید(برای مثال ادوبی فتوشاپ) و بعد از ابزار قلم یا جوهر برای طراحی استفاده کنید. حالا تا چایی که ممکن است لوگو خود را به صورت دقیق و منظم طراحی کنید. برای انجام این عملیات می توانید از رنگ های مشکی یا تیره استفاده منید تا دنبال کردن خط ها و ردیابی آنها آسان ت باشد. استفاده از این سبک طراحی حس نوعی طراحی دستی لوگو را به شما ممکن است منتقل کند و شاید طرح شما کمی در این مرحله از طراحی نا خوشایند به نظر برسد. شما می توانید با مراجعه به کلمات کلیدی که در مرحله دوم طراحی پیدا کردید تصمیم بگیرید که آیا این طرح برای این پروژه مناسب است یا خیر.
بعد از تائید شدن طرح، می توانید نرم افزار ایلوستریتور را باز کنید و یک صفحه جدید CMYK خام درست کنید. روی گزینه File کلیک کرده و بعد تصویر مورد نظر خود را انتخاب کنید و روی گزینه image tracing کلیک کنید. همان طور که مشاهده می کنید پنل طراحی تصویر (image trace panel) برای شما باز شده است و می توانید با استفاده از منو کشویی، گزینه دلخواه خود را انتخاب کنید. معمولا گزینه silhouettes بهترین طرح های لوگو را ترسیم می کند، اما شما می توانید برای طراحی بهتر لوگو از گزینه های دیگر نیز اسفاده کنید. حال لازم است تصویر خود را با کشیدن اسلایدر روشن تر یا تیره تر کنید.
هنگامی که نتیجه دلخواه خود را بدست آوردید، عکس را انتخاب کرده و بر روی گزینه Expand در نوار سمت بالا صفحه کلیک کنید. خوب همان طور که می بینید تمامی المان ها و عناصر لوگو از یکدیگر جدا شدند و به صورت جداگانه در اختیار شما قرار گرفتند و می توانید با خیال راحت عناصر موجو را اصلاح کنید تا به طرح نهائی خود در طراحی لوگو برسید.
گزینه دوم: نقاشی
مجددا یک صفحه CMYK جدید درست کنید و گزینه File را انتخاب کرده و تصویر خود را آپلود کنید. در پنل لایه ها، نام لایه ای که نام تصویر شما است را تغییر دهید و از نوار Opacity برای کم کردن شفافیت تصویر استفاده کنید و بعد آن لایه را لاک یا قفل کنید. حالا یک لایه تازه ایجاد کنید تا و بعد از ابزار Pen tool برای شرع عملیات طراحی استفاده کنید. شما می توانید با استفاده از ابزار های کاربردی ایلوستریتور با توجه به نیاز های کافرما لوگو خام خود را به یک لوگو حرفه ای و خاص تبدیل کنید.
هفتمین مرحله: اظافه شدن متن به طرح
در مرحله هفتم از طراحی لوگو با illustrator که به وسیله آن طراحی لوگو خود را انجام داده اید، باید نام برند یا شعار کسب و کار آن را وارد طرح خود کنید. در طراحی لوگو حرفه ای جایی از لوگو مشخص نشده است که حتما باید نام برند در آن قرار بگیرد. اما ایده آل ترین جایی که می توانید برای افزوندن متن به طرح خود استفاده کینم پایین لوگو با فونت کلاسیک می باشد. برای انجام این کار اولا لازم است توسط یک خط یا یک باکس متن مکان قرار گیری متن خود را مشخص کنید و بعد با استفاده از ابزار Path می توانید با کلیک بر روی گزینه Type متن خود را درج کنید. متن را باید طوری در لوگو قرار دهید که علاوه بر جلوه بصری، مخاطب به راحتی بتواند متن لوگو را بخواند.
مرحله هشتم: اضافه کردن پالت رنگی به لوگو
شما در این مرحله باید رنگ را به طرح خود اظافه کنید. باید توجه داشته باشید که رنگ ها در لوگو بسیار مهم هستند و در صورت استفاده درست تاثیر بسزائی بر روی جذابیت لوگو می گذارند. برای انکه بتوانید بهترین و مرتبط ترین رنگ ها را برای لوگو خود استفاده منید لازم است با روانشناسی رنگ ها آشنایی داشته باشید. برای افزوندن رنگ های مورد نظر به لوگو باید بخش هایی که باید رنگ شوند را انتخاب کنید و با استفاده از ابزار Shape builder آن نواحی را مشخص کنید. اگر در این بخش به قشمت های بسته بخورد کرده اید که می تواند به یک شکل تبدیل شود را با رنگ طوسی مشخص خواهد کرد.
زمانی که همه اشکال خود را مشخص کرده اید می توانید رنگ ها را اضافه کنید. این کار را با گروه بندی المان یا عناصری آغاز کنید که رنگ های شبیه به هم دارند؛ زیرا در این صورت می توانید فرآیند طراحی لوگو را سریع تر کنید و مدام تغییر رنگک ندهید. شما می توانید همه المان های خود را که قصد دارید رنگ آمیزی کنید را انتخاب کرده و با استفاده از گرزینه Recolor Artwork در نوار کناری مقادیر رنگ های مورد نظر خود را تغییر دهید.
مرحله نهم: ارائه لوگو به کارفرما
بعد از این که تمامی مراحل گفته شده را انجام دادید و تغییراتی که در طراحی در نظر داشتید را اعمال کردید. باید در این مرحله از طراحی لوگو با ایلوستریتور، طرح خود را برای کارفرما ارسال کنید. شما می توانید نسخه های مختلف از لوگو را به کارفرما ارائه دهید و با مشورت با وی بهترین طرح را به کارفرما ارائه دهید. ممکن است در این مرحله از شما درخواست کنند که بخی از المان ها یا عناصر لوگو را تغییر دهید که شما می توانید با استفاده از نرم افزار ایلوستریتور به راحتی این کار را انجام دهید.
مرحله آخر: خروجی نهایی
در آخرین مرحله از طراحی لوگو با ایلوستریتور باید خروجی نهایی خود را از لوگو بگیرید. به یاد داشته باشید طراحی یک لوگو منحصر بفرد کافی نیست و باید لوگو را با فرمت های مختلف خروجی بگیرید؛ زیرا طرح شما قرار است در شبکه های اجتماعی، کارت ویزیت ها، و به عنوان ویکتور استفاده شود. پس در نتیجه مطمئن شوید تمامی فرمت های لوگو را برای کارفرما ارسال کرده باشید. شما باید برای هریک از نسخه های لوگو پنج فایل خروجی بگیرید:
- فایل های ترکیب رنگ CMYK و RGB
- فایل ESP در ترکیب رنگی CMYK و RGB
- فایل SVG با ترکیب رنگی RGB
- فایل PNG
- فایل JPG
سخن آخر
خوب امیدواریم با انجام مراحلی که برای طراحی لوگو با ایلوستریتور توانسته باشید بهترین لوگو را طراحی کنید و امید وار هستیم از نکاتی که درباره کار با نرم افزار illustrator بیان کردیم را برای پروژه های بعدی خود مورد استفاده قرار دهید. شما می توانید برای ثبت سفارش طراحی لوگو خود به صفحه اصلی لوگو نشان مراجعه نمائید.