فضای منفی در طراحی لوگو یکی از تکنیک های مؤثر در خدمات طراحی لوگو میباشد که به واسطه این تکنیک میتوانید به راحتی هرچه تمام تر ذهن مخاطب را درگیر لوگویی که طراحی کرده اید میکنید.
حتما شما نیز لوگو هایی را مشاهده کرده اید که از یک تصویر یا شخصیت اصلی تشیل شده است و با توجه بیشتر به آن میتوانید دو یا چند تصویر معنا دار دیگر را از آن درک کنید و ببینید، این لوگو ها از فضای منفی در طراحی لوگو استفاده کرده اند.
فضای منفی در طراحی لوگو یک شیوه منحصر به فرد و خلاقانه است که بدون استفاده از محتوا و فقط با فاصله میان تصاویر و المان های یک لوگو ایجاد میشود و دیدگاه ها و پیغام های زیادی را به مخاطبان القا میکنند.
افراد بسیاری Negative Space را با فضای خالی در طراحی لوگو اشتباه میگیرند؛ در صورتی که فضای خالی دارای مفهومی کاملا متفاوت است و به ایجاد فاصله میان اجزای لوگو (حروف و تصاویر) اشاره دارد. در فضای منفی نیز فضای خالی وجود دارد اما از این فضا در جهت انتقال معنا و مفهومی خاص به مخاطب استفاده میشود که کارکرد آن با فضای خالی میان اجزای لوگو تفاوت اساسی دارد.
در ادامه با لوگو نشان همراه باشید تا به بررسی دقیق و کامل فضای منفی در طراحی لوگو بیشتر آشنا شوید و اگر قصد سفارش طراحی لوگو را دارید پیشنهاد میکنیم پروژه خود را به یک طراح لوگو حرفه ای را بسپارید که بتوانید به درستی و با دیدی باز لوگو مد نظرتان را سفارش دهید.
فضای منفی در طراحی لوگو چیست
فضای منفی در طراحی لوگو چیست؟ حال در این قسمت به این سؤال به صورت کامل پاسخ خواهیم داد، به زبان ساده اگر بخواهیم فضای منفی در طراحی لوگو را بیان کنیم میتوانیم بگوییم که فضایی که در طراحی لوگو استفاده نشده است که این فضا نقش بسیار مهمی را در طراحی لوگو ایفا میکند.
فضای منفی به صورت غیر مستقیم طراحی میشود و نحوه قرار گرفتن عناصر و اجزای طرح در آن از اهمیت بالایی برخوردار است. یعنی اگر طرح شما از اجزای زیادی تشکیل شده باشد اما فضای منفی آن کافی نباشد، خروجی نهایی لوگو کمی گیج کننده و شلوغ به نظر میرسد. برعکس این موضوع نیز صادق است و اگر فضای منفی شما در طرح بیش از اندازه باشد، طراحی شما غیر واقعی به نظر میرسد و مخاطب قادر به برقراری ارتباط و درک معنا و مفهوم آن نخواهد بود.
استفاده از فضاهای منفی در طراحی لوگو به شما این امکان را میدهد تا با بهرهگیری از تصویر اصلی طرح خود بتوانید تصاویر و یا مفاهیم بیشتری به آن اضافه نمایید. یعنی مخاطب با نگاه اول، مفهوم و ایده اصلی لوگو را دریافت میکند و سپس با کمی دقت میتواند تصاویر غیر مستقیم و مستتر در آن را نیز پیدا کرده و با آنها ارتباط برقرار کند. این تکنیک جذاب به طراحان کمک میکند تا با ایجاد فضای منفی و مثبت در طراحی لوگو خود بتوانند توجه مخاطبان را به طرح خود جلب نمایند و آنها درگیر پیدا کردن معنا و مفهوم طرح کنند. این فرآیند نوعی تاثیر روانشناسی بر ذهن مخاطبان دارد و در نهایت منجر به ماندگاری لوگوی مورد نظر در ذهن آنان خواهد شد؛ زیرا مخاطب زمان مشخصی را صرف تجزیه و تحلیل طرح لوگو کرده است و به همین دلیل به سادگی آن را از یاد نمیبرد.
چرا باید از فضای خالی در طراحی لوگو استفاده کنیم
فضای خالی به علت این که به عنوان یک تکنیک خلاقانه جدید وارد علم طراحی لوگو شد بسیار جذاب و منحصر به فرد عملکرد دید بسیاری از طراح های آرم و لوگو را به خود جذب کرد.
یکی از مزیت های اصلی استفاده از فضای خالی در طراحی لوگو این است که وجه تمایز بسیار زیادی با سایر لوگو ها ایجاد میکند و در نگاه اول مخاطب توجه بسیار زیادی به لوگو شما میکند و لوگو شما در ذهن مخاطب نقش میبندد.
خالق فضای خالی در طراحی لوگو لیندر لیدر بود که برای بار اول فضای خالی در طراحی لوگو را با لوگوتایپ تلفیق کرد و یک لوگو منحصر به فرد جذاب را تولید کرد.
چگونه لوگو فدکس یک انقلاب در طراحی لوگو ایجاد کرد
همانطور که در بالا اشاره شد طراح لوگو شرکت فدکس لیندر لیدر است و شرکت فدکس یک شرکت پست هوایی است. برای بار اول لیندر لیدر در لوگو تایپ لوگوی شرکت فدکس قوانین را زیر پا گذاشت و از دو فونت برای طراحی لوگو فدکس استفاده کرد.
او در اقدامی از دو فونت متفاوت univers64 و futura bold برای این لوگو استفاده کرد و سپس بعد از فاصله ای بین نوشته لوگو از المان یک فلش استفاده کرد که نشان دهنده ارسال بود. این امر لیندر باعث شد که یک انقلاب بسیار بزرگ در طراحی لوگو ایجاد کند و تکنیک فضای خالی در طراحی لوگو را پدیدار کرد.