لوگونشان
روانشناسی رنگ ها در طراحی لوگو حرفه ای

روانشناسی رنگ ها در طراحی لوگو حرفه ای

جدول محتوا

امروزه با بیشتر شدن دست ها در طراحی لوگو حرفه ای، همواره بسیاری از طراحان در تلاشند که با به کار گیری طرح ها و رنگ های مختلف و مرتبط با کسب و کار مورد نظر لوگو شایسته ای برای آن برند طراحی کنند. اما افرادی هستند که با مفاهیم روانشناسی رنگ ها در طراحی لوگو آشنا نیستند و نمی دانند که از چه پالت رنگی برای طراحی لوگو خود استفاده کنند. امروز در لوگو نشان با شما در مورد روانشناسی رنگ ها صحبت خواهیم کرد و معنای هر کدام از رنگ های اصلی را به شما توضیح خواهیم داد. پس اگر مانند بسیاری از طراحان حرفه ای لوگو به روانشناسی رنگ ها علاقه مند هستید می توانید لوگو نشان را تا پایان مقاله همراهی کنید.

روانشناسی رنگ ها در طراحی لوگو حرفه ای

انتخاب پالت رنگی در طراحی لوگو

همان طور که در بسیاری از مقالات لوگو نشان به اطلاعتان رساندیم رنگ ها می توانند احساسات مختلفی را در بیننده و مخاطبان شما ایجاد کنند. شما باید برای طراحی لوگو حرفه ای خود پالت رنگی انتخاب کنید که آن حسی که انتظار دارید را در مخاطبان خود بوجود بیاورید. شما با استفاده از رنگ ها می توانید بینندگان خود را تبدیل به یک مشتری هدف کنید و حس نیاز را در آنها ایجاد کنید. حال هر کدام از رنگ ها به طور مجزا مفهوم خاص خودشان را دارند و شما باید با تحقیق در مورد برند مورد نظر بهترین پالت رنگی را به صورت هوشمندانه و خلاقانه برای کسب و کار مورد نظر انتخاب کنید. در ادامه مطلبق شما را بییشتر با این انتخاب حیاتی آشنا خواهیم کرد؛ زیرا چنانچه شما از بهترین طرح برای طراحی لوگو خود استفاده کنید و پالت رنگی مناسبی را انتخاب نکنید لوگویی که توسط شما طراحی شده چندان تاثیر خاصی بر روی مخاطبان نخواهد گذاشت.

انتخاب قالب رنگی مناسب برای شخصیت یک کسب و کار

همان طور که می دانید هر برند یا سازمانی برای معرفی شرکت یا محصولات خود از عوامل و المان های بسیاری مانند نام، شعار، نشان تجاری و رنگ ها استفاده می کنند. در این موقعیت یکی از مهم ترین چالش هایی که طراح لوگو کشیده می شود، استفاده درست و بجای این ویژگی های برند در لوگو است که مخاطبان به راحتی بتوانند لوگو را درک کنند. شما باید از روانشناسی رنگ ها برای درست به تصویر کشیدن مزیت های برند استفاده کنید.

رنگ ها برای بهتر بیان کردن ویژگی ها و ماموریت های یک برند بسیار مهم و کاربردی است. شما می توانید با استفاده از روانشناسی رنگ ها اهداف و پیام برند ها را در لوگو بگنجانید و آنها را به مخاطبان هدف برند انتقال دهید.

بسیاری از رنگ ها در ذهن افراد مختلف احساسات مختلفی را ایجاد می کند. اما بررسی و تحقیقات بر روی روانشناسی رنگ ها نشان داده که برخی از رنگ ها یک حس مشترک را بین مخاطبان بوجود می آورد. بنابراین شما می توانید با استفاده از پالت هب رنگی درست و مناسب بیاد ماندنی شدن لوگو را تا 80 درصد بالاتر خواهد برد.

انتخاب رنگ های مناسب لوگو

یکی از ویژگی هایی که طراح حرفه ای لوگو باید داشته باشد این است که باید با روانشناسی رنگ ها آشنا باشد و قادر باشد آنها را در طراحی لوگو بکار ببرد. اما بسیاری از طراحان تازه کار این مسئله را سلیقه ای خطاب می کنند و پالت رنکی لوگو خود را بر اساس سلیقه خود انتخاب می کنند، گرچه این موضوع کاملا اشتباست.

یک طراح لوگو حرفه ای باید بر اساس روانشناسی رنگ ها و اصول پایه آن پالت رنگی خود را انتخاب کنند و آن را به یک نقطه قوت لوگو تبدیل کنید. باید در نظر داشته باشید که اگر پالت رنگی خود را اشتباه و یا سلیقه ای انتخاب کنید، لوگو نتیجه برعکس به شما خواهد داد.

رنگ ها می توانند شخصیت برند را به نمایش در بیاورند. به همین صورت می توانیم از توانایی روانشناسی رنگ ها برای قدرت بخشیدن به لوگو استفاده کنیم.

دسته بندی پالت های رنگی از نظر روانشناسی رنگ ها

رنگ ها به طور کلی به سه دسته رنگ های گرم، سرد و خنثی تقسیم می شوند که هر یک از آنها مفهوم خاص خودش را به مخاطبان منتقل می کنند و همه رنگ ها جزو یکی از این 3 دسته می باشند. 

روانشناسی رنگ ها یک مبحث بسیار باز و پیچیده ای است که نمی توان همه موضوعات آن را در یک مقاله جا داد. اما لوگو نشان تلاش می کند که در مقالات بعدی روانشناسی رنگ ها را در بنامه های گرافیکی توضیح خواهیم داد.

رنگ گرم و رنگ سرد

رنگ های گرم

طیف رنگی زرد و قرمز جزو یکی از رنگ های گرم است. این رنگ ها برای ایجاد احساسات بیشتر استفاده می شوند؛ زیرا این رنگ ها می توانند سیستتم عصبی مغر را تحریک کنند و احساسات مختلفی مانند عشق و علاقه یا هیجان را در مخاطبان ایجاد کنند. این رنگ ها می توانند به نفس کشیدن بیننده سرعت بدهند و حس گرمی یا خشم را در مخاطبان القا کنند.

رنگ های سرد

رنگ هایی نظیر آبی از دسته رنگ های سرد محسوب می شوند و می توانند ذهن مخاطب را آرام کنند و احساساتی مانند آرامش را در مخاطبان ایجاد کنند. این دسته از رنگ ها برای اعتماد بیشتر و ایجاد خونسردی در مخاطبان در انواع لوگو مورد استفاده قرار می گیرد.

رنگ های خنثی

رنگ های خنثی به رنگ هایی گفته می شود که معمولا از طیف رنگی سیاه و سفید و ترکیبات آنها بوجود می آیند و معمولا احساساتی همچون آرامش و اقتدار را به بینندگان انتقال می دهد.

در ادامه این مقاله شما را بیشتر با روانشناسی رنگ ها با ذکر مثال توضیح خواهیم داد.

روانشناسی رنگ قرمز

روانشناسی رنگ قرمز

قرمز از دسته رنگ های پرحرارت بحساب می آید و حس عشق را در مخاطبان دوچندان می کند. رنگ قرمز کاملا در مانون دید عموم قرارر دارد و می توواند آدرنالین خون مخاطبان را افزایش دهد. چنانچه قصد دارید بزرگی برند را در لوگو به نمایش بگذارید می توانید از رنگ قرمز استفاده کنید. اما در نظر داشته باشید اگر از این رنگ به نادرستی در نشان تجاری کسب و کار خود استفاده کنید باعث می شود اضطراب و بی حوصلگی را در مخاطبان بیشتر کنید.

اما اگر قصد داشته باشیم از مزیت ها و ویژگی های دیگر این رنگ اشاره کنیم می توانیم به پویا بودن و رنگ اصلی گل عشق یعنی گل رز اشاره کنید.

از دسته لوگو های قرمز می توانیم به لوگو شرکت خودروسازی میتسوبیشی و یا لوگو کوکاکولا اشاره کنیم که جزو ماندگارترین لوگو های قرمز رنگ محسوب می شوند.

روانشناسی رنگ آبی

مفهوم روانشناسی رنگ آبی

همان طور که در قسمت های قبلی مقاله اشاره شد، رنگ آبی جزو رنگ های سرد است و می تواند آرامش را در مخاطبان بیشتر کند. انی رنگ مفاهیم دیگری مانند خلوص و پاکی را دارد و شما می توانید از این رنگ برای تشدید احساسات آرامش و یا اعتماد مخاطبان استفاده کنید. 

رنگ آبی اقتدار را به نمایش می گذارد که بسیاری از ارگان ها و نهاد های دولتی برای لوگو خود از این رنگ استفاده می کنند. گرچه در برخی از شرایط این رنگ می تواند حس افسردگی و ناامیدی را در مخاطبان بیشتر کند، پس مراقب باشید که از این رنگ به درسنی استفاده می کنید.

از لوگو های معروف آبی رنگ می توانیم به لوگو بی ام و (BMW) و لوگو سامسونگ اشاره کنیم که با هم جزو ماندگارترین لوگو های آبی رنگ قرار دارد.

اگر قصد دارید چنین احساساتی را در مخاطبان خود ایجاد کنید می توانید از این رنگ به خوبی استفاده کنید.

روانشناسی رنگ زرد

روانشناسی رنگ زرد

زرد رنگ خورشید است و نشانی از گرما را به مخاطبان نمایش می دهد. این رنگ می تواند حس خوشحالی و جنبش را در ذهن بینندگان ایجاد کند. رنگ زرد حس طلا را به مخاطبان می دهد و احساسات مخاطبان را افزایش می دهد. شما باید از این رنگ بدرستی استفاده کنید؛ زیرا اگر بیش از اندازه از این رنگ در لوگو استفاده کنید موجب بی قراری مخاطب خواهد شد.

اما اگر برای برند های مربوط به کودکان قصد طراحی لوگو را دارید این رنگ برای شما بهترین گزینه است. همچنین این رنگ برای فروشگاه هایی که می خواهند احساس ارزان بودن کالا هایشان را به مخاطبان منتقل کنند نیز گزینه مناسبی است. لوگو پورشه و لوگو مک دونالد جزو نشان های تجاری زرد رنگی می باشد که مخاطبان آن را هرگز فراموش نخواهند کرد.

روانشناسی رنگ بنفش

روانشناسی رنگ بنفش

رنگ بنفش از ترکیب رنگ های قرمز و آبی بوجود می آید که می تواند حس آرامش را به همراه جنبش به مخاطبان منتقل کند. این رنگ به بیشتر شدن احساساتی مانند حل مشکلات کمک بسیاری می کند. رنگ بنفش، رنگی سلطنتی محسوب می شود که حس اقتدار و ثروت را در بینندگان ایجاد می کند.

رنگ بنفش نمایش دهنده جلال و جاه طلبی است و می توان از این رنگ برای به نمایش گذاشتن قدرت و توانایی یک برند استفاده کرد.

لازم به ذکر است اگر از این رنگ اشتباه استفاده کنید، احساساتی مثل تسلیم شدن را در مخاطبان خود ایجاد می کنید. اما اگر در جای مناسب از این رنگ استفاده کنید، می توانید بروز بودن خود را به رخ رقبای خود بکشید. از لوگو های موفق بنفش می توان به لوگو یاهو اشاره کرد.

روانشناسی رنگ سبز

روانشناسی رنگ سبز

هنگامی که ما رنگ سبز را مشاهده می کنیم بیاد طبیعت و شکوفایی خواهیم افتاد. رنگ سبز می تواند احساساتی مانند سالم بودن، پاکی و امنیت را در مخاطبان بوجود می آورد.

استفاده از رنگ سبز به شما این امکان را می دهد که بتوانید احساسات شفابخش و مسکن را به بینندگان القا کنید. همچنین این رنگ طراوت، پاکیزه بودن و صلح را نشان می دهد. این رنگ معمولا جزو رنگ های مورد علاقه خانم ها است، اما می توان به عنوان یک رنگ مردانه نیز استفاده کرد. لوگو استار باکس نیز از جمله لوگو های موثر سبز رنگ است.

روانشناسی رنگ نارنجی

روانشناسی رنگ نارنجی

همان طور که بسیاری از شما از گرم بودن رنگ نارنجی خبر دارید و می دانید که این رنگ معمولا ما را به یاد پاییز می اندازد باید توجه داشته باشید که این رنگ حس خلاقیت و خوشحالی را در افراد بوجود می آورد. رنگ نارنجی از ترکیب قرمز و زرد تشکیل می شود و می تواند برای مخابطبان هدف ما انرژی زا باشد. رنگ نارنجی حس گرسنگی را در افراد تحریک می کند و باعث افزایش اشتها می شود.

باید بدانید که استفاده نامناسب این رنگ موجب حس فریبندگی را به مخاطب می دهد و باعث می شود بیننده نسبت به لوگو شما بی اعتماد شود. این رنگ باعث افزایش قدرت حافظه و قوای جنسی می شود و فعلیت ذهنی را در مخاطب بیشتر می سازد.

رنگ نارنجی نمادی از نو آوری است و فکر مدرنیزه را نمایش می دهد و برای کسب و کار هایی که شعار بصرفه بودن کالاهای خود را سر می دهند گزینه مناسبی است. شما می توانید با مشاهده لوگو نوشابه فانتا و یا لوگو شیائومی متوجه این موضوع شوید. همچنین استفاده از این رنگ برای جوانان و نوجوانان مناسب است.

روانشناسی رنگ مشکی یا سیاه

رنگ مشکی، رنگی خنثی محسوب می شود و حس مرموز بودن را در مخاطبان ایجاد می کند. این رنگ نشان دهند قدرت و جدیت است و اگر این رنگ را در جاهای نامناسب قرار دهید، ناخداگاه حس مرگ، غزاداری یا افسردگی را در مخاطبان ایجاد کرده اید.

این رنگ با اینکه جزو رنگ های ناامید کننده و منفی قرار دارد، اما برای قاطعیت و ساده بودن لوگو کاملا مناسب است و جزو پرطرفدارترین رنگ های اولیه لوگو های سازمانی محسوب می شود. همان طور که می دانید یک لوگو حرفه ای باید در نسخه سیاه و سفید نیز طراحی شود و بتوان از تنها یک رنگ برای آن لوگو استفاده کرد.

اگر قصد دارید احساسات قدرت و اعتماد به نفس را در بینندگان لوگو ایجاد کنید، می توانید از رنگ مشکی برای انجام این کار استفاده کنید. از رنگ هایی که می توان در کنار رنگ شیاه استفاده کرد و بسیار جذاب نیز خواهد بودن رنگ سفید یا خاکستری است، اما باید از این رنگ ها درست استفاده کنید تا لوگو طراحی شده بی روح از آب در نیاید.

روانشناسی رنگ سفید

سفید رنگ پاکی است و می تواند نماد صلح آوری باشد. همچنین این رنگ رنگ جوانی است که می توان برای هر لوگویی از آن استفاده کرد.

سفید اشتهای مخاطب را کاهش می دهد.

زمانی که می خواهید لوگو را در عین پیچیدگی ساده نشان دهید می توانید از رنگ سفید نیز استفاده کنید.

معمولا برای طراحی لوگو های سفید رنگ از یک پالت رنگی نیز استفاده می شود که بتوان بر روی هر پس زمینه ای قرار داد.

نور، کمال، ابتکار، برابری و موفقیت از جمله احساساتی است که رنگ سفید می تواند در مخاطبان ایجاد کند. شما می توانید با مشاهده لوگو اپل از این موضوع باخبر شوید.

 

مفهوم رنگ خاکستری

مفهوم رنگ خاکستری

رنگ خاکستری که جزو رنگ های خنثی دسته بندی می شوند می توانند تعادل را در لوگو ایجاد کند. اما تیره و روشن شدن رنگ خاکستری در معنا و مفهوم این رنگ تاثیر مستقیم دارد.

هر چقدر که رنگ خاکستری تیره تر باشد حس راز آلود بودن لوگو را بیشتر می سازد و هرچه روشن تر باشد ثبات در پالت رنگی لوگو بیشتر می شود.

استفاده حرفه ای از این رنگ، خلاقیت طراح لوگو را می رساند و شما باید از رنگ های دیگر لوگو و هدف برند متوجه شوید که چه نوع رنگ خاکستری مناسب لوگو شما است.

رنگ خاکستری می تواند نشان دهنده بی طرفی و وابسته نبودن را به بینندگان انتقال دهد. خاکستری رنگ کلاسیکی است که اگر اشتباها استفاده شود حس جوانی را از لوگو می گیرد و بجای آن حس پیر بودن را در مخاطبان ایجاد خواهد کرد. شما می توانید با استفاده از رنگ خاکستری و رنگ های شاد و گرم دیگر لوگو هایی برای برند های لوکس طراحی کنید و تکنولوژی و فناوری را به لوگو اضافه کنید.

 

روانشناسی رنگ قهوه ای

زمانی که رنگ قهوه ای را مشاهده می کنیم بیاد خاک و زمین می افتیم. رنگ قهوه ای می تواند حس پایداری را در مخاطب بیشتر کند. این رنگ از ترکیب دو رنگ نارنجی و مشکی بدست می آید که هرچه نارنجی این طیف رنگ بیشتر باشد رنگ گرم تری محسوب می شود و هرچه به سیباه بودن این رنگ اضافه می کنیم خنثی تر به نظر خواهد رسید. استفاده درست از این رنگ می تواند به نتیجه مثبت لوگو بیشتر کمک کند. توجه داشته باشید با استفاده نادرست این رنگ لوگو را غم انگیز تر خواهید ساخت و بی حوصلگی را در مخاطبان تشدید می کنید. معمولا شرکت ها و سازمان هایی که با صنعت چوب یا چرم سروکار دارند بیشتر از این رنگ برای لوگو خود استفاده می کنند. از خصوصیات دیگر رنگ قهواه ای می توان به خاک، امنیت، بلوغ، راحتی و وفاداری اشاره کرد که اگر بدرستی از این رنگ استفاده کنید می توانید چنین احساساتی را در بینندگان منتقل کنید.

 

استفاده از ترکیبات رنگی مناسب

استفاده از ترکیبات رنگی مناسب

همان طور که می دانید یکی از مهم ترین اصل های طراحی لوگو حرفه ای ساده بودن لوگو است که طراحان سعی می کنند از یک یا دو رنگ برای پالت رنگی نماد تجاری برند مورد نظر استفاده کنند. اما بسیاری از برند های بین المللی و داخلی موفقی موجود هستند که از بیش از دو رنگ برای پالت رنگی خود استفاده می کنند. شما باید با استفاده از خلاقیت و نوآوری و با توجه به روانشناسی رنگ ها، پالت رنگی خود را انتخاب کنید.

جمع بندی

امروز در لوگو نشان با موضوع روانشناسی رنگ ها در خدمت شما بودیم و امیدواریم با استفاده از این اطلاعات بتوانید بهترین لوگو ها را طراحی کنید. باید توجه داشته باشید که در هر کشوری یک فرهنگ مخصوص وجود دارد و شاید در فرهنگ های دیگر این رنگ ها مفهوم دیگری داشته باشد. شما باید با استفاده از اطلاعات درست از برند مورد نظر و تحقیق درباره فرهنگ آنها پالت رنگی لوگو را انتخاب کنید. بسیار خوب امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. 

تا مقاله ای دیگر بدرود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هزینه طراحی

برای اطلاع از هزینه طراحی لوگو و نحوه شروع سفارش لطفا با شماره زیر تماس حاصل فرمایید و یا پیغام واتساپ ارسال کنید

شروع سفارش

برای اطلاع از هزینه طراحی لوگو و نحوه شروع سفارش لطفا با شماره زیر تماس حاصل فرمایید و یا پیغام واتساپ ارسال کنید