لوگونشان
لوگو کوکاکولا

حاشیه های لوگو کوکاکولا و تاریخچه آن

جدول محتوا

 لوگو کوکاکولا یکی از پرحاشیه ترین لوگو های طراحی شده است. شرکت کوکاکولا یگی از بزرگ ترین شرکت های تولید نوشیدنی در جهان است. در سال 1886 بود که در ایالت ویرجینیا آمریکا یک قانون برای ممنوع کردن مشروبات الکلی تصویت شد. پس از به تصویب رسیدن این قانون، جان اس پمبرتون که نوشیدنی های الکل دار خود را در داروخانه ها به فروش می رساند تصمیم گرفت تا آن ها را با نام تجاری جدید و بدون الکل وارد بازار کند. وی قصد داشت نام این محصول را که از مواد اولیه کوکائین یعنی برگ کوکا و همچنین عصاره کافئین که در دانه های کولا وجود داشت.(در سال 1905 کوکائین از فرمول این نوشیدنی های غیر الکلی حذف شد) انتخاب نماید. به همین علت نام این محصول را «شربت تقویت کننده کوکاکولا» نامید که از ترکیب دو واژه کوکا و میوه کولا تشکیل شده است. آقای فرانک رابینسون دفتردار و حسابدار آقای دکتر بعد از دیدن این نام، آن را خلاصه کرده و به برندی که در حال حاضر همه ما می شناسیم یعنی کوکاکولا تبدیل کرد و از آن جایی که آقای رابینسون دستخط بسیار زیبایی داشت حروف کوکاکولا را به صورت خم و پیچی به زیبایی هرچه تمام تر نوشت. این حالت نوشتن آقای رابینسون به قدری به دل آقای دکتر پمبرتون نشست که بر روی تمام محصولات خود نام کوکاکولا را به همان شکلی که اقای رابینسون نوشته بود درج کرد. به این صورت بود که لوگو جهانی و مشهور کوکاکولا شکل گرفت.

لوگو کوکاکولا

حاشیه های لوگو کوکاکولا

شاید شما هم مطالبی درباره طراحی لوگو کوکاکولا که پخش شده بود خوانده اید. شایعاتی که مبنی بر ضد اسلامی بودن لوگو کوکاکولا سبب خشم بسیاری از مسلمانان و خریداران این محصول شده بود. در این مطلب قصد داریم شایعاتی که درباره طراحی لوگو کوکاکولا پخش شده بود را با شما مورد بررسی قرار دهیم و به این سوال که آیا واقعا این شرکت بزرگ تولید نوشیدنی های غیر الکلی ضد اسلام است؟ برای پاسخ به این سوال با لوگونشان تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

 این لوگو بدون آن که مردم عادی متوجه شوند یک توهین و اهانت به پیامبر اسلام(ص) و شهر مکه است. اگر برچسبی که بر روی نوشابه های کوکاکولا نصب می شود را جدا کرده و آن را برعکس کنید عبارت «لا محمد ، لا مکه» را مشاهده خواهید کرد که به معنای محمد و مکه وجود ندارند است. در این لوگو که از یک طرف با خط بسیار زیبا نوشته شده است کوکاکولا و از طرفی دیگر برچسب لامحمد – لامکه به زبان عربی دیده می شود چقدر این بحث و گمان ها آیا بر پایه های علمی است و آیا اصلا این موضوع صحیح است با خیر که نیاز به بررسی های بیشتر است.

پاسخ به ادعای مخالفان لوگو کوکاکولا

لوگو کوکاکولا

1. زمانی که طراح حرفه ای لوگو این آرم را طراحی نمود، در اندیشه افکار اسلام هراس و ترسی نبوده است. بررسی اندیشه های آقای رابینسون را می توان با نگاهی به بیوگرافی ایشان مشخص نمود. آقای رابینسون در سال 1845 در شهر اتلانتا واقع در ایالت جورجیا آمریکا به دنیا آمد. او به عنوان یک بازاریاب مشغول بکار شد و بیشتر از آن که به دنیال مسائل دینی و سیاسی برود به دنبال فعالیت در امور اقتصادی بود و بعد از آشنایی با آقای دکتر پمبرتونبه عنوان دفتردار و حسابدار ایشان استخدام شد و در سال 1886 موفق شد تا لوگو کوکاکولا را طراحی کند. در این سالها روابط مسلمانان با یهودی ها مانند امروزه نبود و مشکل اساسی میان این دو دین وجود نداشت که یک دفتردار در فکر طراحی لوگویی باشد تا میان این دو دین فرقه ای ایجاد کند.

2. به فرض اگر بپذیریم که در صورت برعکس کردن برچسب نوشابه های کوکاکولا عبارت «لامحمد – لامکه » نمایان می شود باید توجه داشت که جدیدا  بطری های این برند فلزی شده و لوگو این شرکت بر روی آن هک شده است به طوری که اگ بطری را برعکس کنیم لوگو از داخل ظرف قابل مشاهده نیست و اگر به راستی هدف این شرکت مقابله با اعتقادات مسلمانان است. باید لوگو بر روی برچسبی طراحی شود که در صورت برعکس نمودن لوگو آن عبارت نیز نمایان شود. این در حالی است که شرکت کوکاکولا بیشتر به تولید بطری های  فلزی علاقه مند است.

3. اگر نیز بپذیریم این طراحی لوگو حرفه ای  در جهت مقابله با اسلام طراحی شده است، لوگو در حالت معمولی هیچ مشکلی ندارد و تنها موردی که از سوی مخالفان این برند مطرح شده برعکس شدن برچسب میباشد که عبارت غیر اسلامی نمایان می شود می توان آنرا مشاهده کرد. در نتیجه می توان گفت که تعداد محدودی از مردم برچسب بطری های کوکاکولا را برعکس میکنند که اگر نیز برعکس کنند دقت زیادی نیاز است تا عبارت را مشاهده کنید مگر مواردی که از قبل می دانستید را را مورد تست قرار دهید.

4. محصولاتی که این شرکت به فروش می رساند غیر الکلی هستند، پس مسلمانان نیز می توانند از این نوشیدنی ها استفاده کنند. در نتیجه باید اشاره کرد که از آنجا که در نوع محصول هیچ گونه مخالفت و یا ضدیتی با قوانین دین اسلام مشاهده نمی شود. بنابراین مقداری غیر عقلانی به نظر می رسد که این امر اتفاقی را توهین خطاب کنیم زیرا این شرکت به دنبال خریداران بیشتری در سراسر کره زمین است و با توجه به جمعیت بسیار مسلمانان در سراسر دنیا هیچگاه این برند به خاطر اهداف مذهبی از هدف های اصلی شرکت یعنی سوددهی بیشتر،دور نخواهد کرد.

 5. به دلیل رقابت تنگاتنگ بین کوکاکولا و رقبا این برند مشهور در بازار های جهانی ممکن است این توطئه ای باشد تا شرکت کوکاکولا متحمل ضرر شود تا بقیه رقبا از این شرکت بزرگ پیشی بگیرند. در این زمینه نیز اگر مخالفتی با طراحی لوگو کوکاکولا وجود داشته باشد، میتوان یک گروه رت به نمایندگی از مسلمانان انتخاب کرد و به مزاکره و کفتگو با شرکت کوکاکولا بپردازد و از بحث و جنجال خودداری کنند. آیا شایعات درباره ضد دینی بودن لوگو کوکاکولا صحت دارد؟ همن طور که در بخش های قبل اشاره کردیم آقای رابینسون زمانی که طراحی لوگو کوکاکولا را انجام می داد ترسی از افکار اسلامی نداشته و مانند امروزه مسلمانان و یهودی ها مشکل خاصی نداشته اند. پس در نتیجه غیر منطقی است که یک امر اتفاقی را توطئه بدانیم زیرا با توجه به جمعیت یک میلیارد و پونصد نفری از مسلمانان سراسر جهان شرکت هیچ وقت سوددهی خود را بخاطر اهداف مذهبی به خطر نمی اندازد.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم شک و شبه هایی که درباره لوگو کوکاکولا وجود داشته را برای شما برطرف منیم و امیدواریم از خواندن این مطلب لذت کافی را برده باشید. لوگونشان مجموعه ای از طراحان حرفه ای است که در تلاش است بهرین لوگو ها را برای کسب و کار شما طراحی کند. کارفرما های گرامی می توانند برای ثبت سفارش لوگو تخصصی به صفحه اصلی مراجعه نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هزینه طراحی

برای اطلاع از هزینه طراحی لوگو و نحوه شروع سفارش لطفا با شماره زیر تماس حاصل فرمایید و یا پیغام واتساپ ارسال کنید

شروع سفارش

برای اطلاع از هزینه طراحی لوگو و نحوه شروع سفارش لطفا با شماره زیر تماس حاصل فرمایید و یا پیغام واتساپ ارسال کنید